Έχετε μόλις 4 μήνες για να εγκαταστήσετε SSL στο site σας, Διαφορετικά η Google θα το χαρακτηρίσει ως μη ασφαλές!

separator

Στις αρχές του μήνα η Google έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που κατά την γνώμη μας θα ταρακουνήσει τους webmasters και τους website owners όλου του κόσμου!

Με το release του Chrome 68, τον Ιούλιο όλα τα sites τα οποία δεν έχουν εγκατεστημένο πρωτόκολλο SSL θα χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλή από τον δημοφιλή browser της Google!

Πιο συγκεκριμένα όπως θα δείτε παρακάτω στην εικόνα που ανέβηκε στο επίσημο blog της Google, στο omnibox του Chrome δίπλα ακριβώς από την διεύθυνση της ιστοσελίδας θα αναγράφεται από το καλοκαίρι η φράση “not secure” όταν στην ιστοσελίδα αυτή δεν έχει εγκατασταθεί κάποιο πρωτόκολλο ασφαλείας SSL και χρησιμοποιεί την non-secure έκδοση του πρωτοκόλλου http!

H αλήθεια είναι ότι αυτό το νέο δεν είναι ουρανοκατέβατο. Η Google αλλά και άλλοι browsers δουλεύουν αρκετό χρόνια πάνω σε αυτό. Ξεκίνησαν προσθέτοντας σταδιακά την ένδειξη “μη ασφαλές” σε περιοχές των ιστοσελίδων στα οποία οι χρήστες κάνουν κάποιου είδους εισαγωγή ευαίσθητων στοιχείων και κατόπιν προχώρησαν σε ολόκληρες ιστοσελίδες.

Τέλος στην προσπάθεια της η Google να πείσει τους ιδιοκτήτες των site και τους webmasters να μεταβούν στο πρωτόκολλο https και να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές web, επιστράτευσε και το δυνατό της όπλο, την μηχανή αναζήτησης. Όσες ιστοσελίδες λοιπόν είχαν κάνει αυτή την μετάβαση σε https άρχισαν να έχουν αποδεδειγμένα καλύτερες θέσεις κατάταξης και στην μηχανή αναζήτησης.

Τώρα με την τελευταία ανακοίνωση της, κάνει λοιπόν και το επόμενο βήμα και χαρακτηρίζει ως μη ασφαλής τοποθεσίες, όλα εκείνα τα site που δεν έχουν εγκατεστημένο κάποιο SSL.

Εάν και η δική σας ιστοσελίδα λοιπόν δεν διαθέτει κάποιο πιστοποιητικό ασφαλείας ουσιαστικά έχετε μόλις 4 μήνες για να το εγκαταστήσετε, διαφορετικά η Google θα χαρακτηρίσει το site σας ως μη ασφαλές!

Για να κατανοήσετε πόσο σημαντική είναι αυτή η αλλαγή πρέπει να έχετε στο νου σας ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην διαδικτυακή σας παρουσία είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης με τους δυνητικούς πελάτες σας που τους γεννά εμπιστοσύνη.

Σκεφτείτε λοιπόν η πρώτη εντύπωση που λαμβάνουν για το site σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να είναι μια ένδειξη από τον πιο δημοφιλή browser ότι το site σας δεν θεωρείται ασφαλές.

Σκεφτείτε από την άλλη πλευρά πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι για μια ιστοσελίδα να εμφανίζεται στους χρήστες ως “ασφαλής” και να νιώθουν ότι οι πληροφορίες τους είναι safe.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου πιστοποιητικού ασφαλείας στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να λύσουμε όλες τις απορίες σας.