Γιατί τα ηλεκτρονικά καταστήματα επιβάλλεται να εγκαταστήσουν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL

separator

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις μέρες για τα πιστοποιητικά ασφαλείας SSL. Από την μια η ανακοίνωση της Google πριν κάποιους μήνες ότι τον Ιούλιο με το release του Chrome68 όλες οι ιστοσελίδες που δεν θα διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας, θα χαρακτηρίζονται από την μηχανή αναζήτησης ως μη ασφαλής! Και από την άλλη η αλλαγή του κανονισμού GDPR (general data protection regulation),για την αποτελεσματικότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων βάση της οποίας  όλα τα eshop και οι ιστοσελίδες που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι πλέον υποχρεωμένες να διαθέτουν SSL,  έχουν θορυβήσει όλους τους website owners, ώστε να μάθουν περισσότερα για τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Η ερώτηση που βασανίζει όλους όσους επικοινωνούν μαζί μας είναι η εξής: ΠΡΕΠΕΙ όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να εγκαταστήσουν SSL στο site τους;

Φυσικά και όχι! Η αλήθεια είναι ότι η εγκατάσταση πρωτοκόλλου SSL δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική για καμία ιστοσελίδα εφόσον αυτή η ιστοσελίδα δεν διαχειρίζεται προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα. Εάν όμως έχετε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ή κάποια online εφαρμογή η οποία συλλέγει με οποιοδήποτε τρόπο πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών τότε πρέπει να βιαστείτε και να εγκαταστήσετε SSL πρωτόκολλο στο site σας άμεσα για να εξασφαλίσετε ότι τα δεδομένα των χρηστών σας δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Σκεφτείτε επίσης το εξής: η εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL πέρα απο την πραγματική ασφάλεια που παρέχει στους επισκέπτες όσον αφορά τα δεδομένα τους, βοηθά πολύ στο να νιώθει ο επισκέπτης σίγουρος για την εταιρεία σας. Σε βάθος χρόνου αυτή η αξιοπιστία που θα κερδίσει η επιχείρηση σας θα αντικατοπτριστεί και σε πωλήσεις. Όσο πιο ασφαλείς θα νιώθουν οι δυνητικοί σας πελάτες τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα εμπιστευτούν εσάς για την αγορά τους και όχι κάποιον από τους ανταγωνιστές σας.

Τέλος όσον αφορά τον Chrome της Google, τον δημοφιλέστερο αυτή την στιγμή browser στο διαδίκτυο, σκεφτείτε πως θα ήταν να μην διαθέτετε SSL στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και γι αυτόν τον λόγο να υπάρχει η λέξη μη ασφαλής δίπλα από την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας. Σκεφτείτε πόσους πελάτες θα χάσετε!

Όπως καταλαβαίνετε αν έχετε eshop η εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL είναι πλέον μονόδρομος για όλες τις επιχειρήσεις ή τα sites που θέλουν να δίνουν στους επισκέπτες τους μια αίσθηση επαγγελματισμού και ασφάλειας.

Άλλωστε αν δεν είστε εσείς αξιόπιστοι… θα είναι οι ανταγωνιστές σας και αυτό θα φανεί στον τζίρο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε το κόστος αγοράς και εγκατάστασης πιστοποιητικού ασφαλείας SSL.