Οι ιδανικές διαστάσεις εικόνων για facebook και το instagram σε ένα άρθρο!

separator

Το facebook και το instagram είναι δύο απο τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Με εκατομμύρια και δισεκατομμύρια χρήστες ο όγκος των αναρτήσεων που γίνονται καθημερινά είναι πραγματικά τεράστιος και για αυτό τον λόγο θα πρέπει τα post σας να πληρούν κάποιες προδιαγραφές για να ξεχωρίσουν!

Σε αυτό το άρθρο κάνουμε focus σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των αναρτήσεων σας, την εικόνα. Πιο συγκεκριμένα Θα μιλήσουμε για τα μεγέθη που ιδανικά πρέπει να έχουν οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στα κοινωνικά δίκτυα του facebook και του instagram.

Πολλοί απο εσάς μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να ανεβάζετε τις εικόνες που χρησιμοποιείτε στα παρακάτω μεγέθη και όχι σε οποιοδήποτε.

Οι λόγοι λοιπόν που πρέπει να υιοθετήσετε συγκεκριμένα μεγέθη εικόνων είναι 2:

Αρχικά επειδή πλέον οι χρήστες σερφάρουν από πολλές και διαφορετικές συσκευές και οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές διαθέτουν οθόνες υψηλής ανάλυσης, υπάρχει περίπτωση εικόνες που δεν έχουν το σωστό μέγεθος να εμφανίζονται σε κάποιες συσκευές θολές ή με pixels. Κάτι που σίγουρα δεν το θέλετε για την επιχείρηση σας και το προφίλ της.

Αλλά ακόμη και αν η φωτογραφία που θα ανεβάσετε στην ανάρτηση σας, έχει ικανοποιητική ανάλυση και εμφανίζεται επαρκώς σε όλες τις συσκευές, είναι προτιμότερο να καθιερώσετε τα παρακάτω μεγέθη φωτογραφιών, καθώς σύμφωνα με έρευνες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη απήχηση και αλληλεπίδραση από τους χρήστες.

Facebook
Τα προτεινόμενα μεγέθη λοιπόν για το facebook είναι 1400×700 pixels εάν η φωτογραφία σας είναι landscape (μεγαλύτερη στο πλάτος) και 950×1400 pixels εάν η φωτογραφία σας είναι portrait (μεγαλύτερη στο ύψος). Ανάλογα με το λόγο της εικόνας δηλαδή που θα επιλέξετε, μπορείτε να κάνετε resize στο παραπάνω μέγεθος και είστε έτοιμοι!

Instagram
Στο instagram τα πράγματα παλιότερα ήταν πιο απλά, καθώς είχατε να θυμάστε μόνο ένα μέγεθος και όλες οι φωτογραφίες σας ήταν τετράγωνες. Όχι τώρα πια! Και το instagram επιτρέπει πλέον διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τον λόγο της εικόνας σας.

  • Εάν η φωτογραφία σας λοιπόν είναι τετράγωνη, το ιδανικό μέγεθος είναι 1080×1080 pixels
  • Και αν η φωτογραφία σας είναι portrait μπορείτε να δοκιμάσετε την διάσταση 1080×1350 pixels.

Ελπίζω οι παραπάνω πληροφορίες να σας βοήθησαν! Εάν ναι κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε κάθε φορά που ανεβάζουμε καινούργιο άρθρο στο blog μας!