Πως να κάνεις το δικό σου start up μέσω του blogging

separator

Εν μέσω της κρίσης και της ανεργίας των ημερών μας, το πιο σωστό “state of mind”, είναι να βρούμε νέους και πρωτοποριακούς τρόπους, για να ξεκινήσουμε την δική μας επιχείρηση χαμηλού ρίσκου. Δηλαδή μια επιχείρηση με ελάχιστο κεφάλαιο και χαμηλά πάγια έξοδα. Αυτά τα πλεονεκτήματα έχει το blogging, μέσω του οποίου μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα την δική σας κερδοφόρα επιχείρηση.

Η επιλογή της μορφής του blogging, που σας ταιριάζει εξαρτάται κυρίως από τις γνώσεις σας και τις αγαπημένες σας ασχολίες. Οι δυο πιο διαδεδομένες μορφές blogging είναι οι παρακάτω:

Niche blogging 

Μια μορφή blogging, που ανθεί στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα είναι το Niche. Το blogging δηλαδή, που έχει μια συγκεκριμένη θεματολογία. Η θεματολογία αυτή μπορεί να είναι βασισμένη στον τομέα εξειδίκευσης σας ή σε ένα κρυφό σας ταλέντο, όπως για παράδειγμα την μαγειρική.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις σας ή μια αγαπημένη σας ασχολία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog με χρηστικές συμβουλές, tutorials, reviews, προτάσεις υπηρεσιών και προϊόντων κ.α. καθιερώνοντας έτσι το expertise σας στο αναγνωστικό κοινό και ταυτόχρονα προωθώντας τον εαυτό σας σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο σας και θα τους ενδιέφερε να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους μέσα από το blog σας.

Magazine blogging

Αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση ή θεωρείτε ότι η εξειδίκευση σας δεν θα τύχει ευρείας αποδοχής από το κοινό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το blogging δημιουργώντας ένα magazine ποικίλης ύλης, με θέματα που σας ενδιαφέρουν ή/και με διασκευές και αναδημοσιεύσεις θεμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όποια μορφή blogging και αν επιλέξετε, αυτό μπορεί αρχικά να σας προσφέρει εισόδημα κυρίως μέσω τοποθέτησης διαφημίσεων, sponsored posts, advertorials, affiliate links και άλλων μορφών προώθησης. Μπορεί επίσης να σας δώσει το έναυσμα, για να κλείσετε επαγγελματικές συμφωνίες, να γράψετε το δικό σας βιβλίο ή να δημιουργήσετε το δικό σας πετυχημένο affiliate eshop.

Στους WebHippies έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο του blogging, του digital marketing και της κατασκευής ιστοσελίδων μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα βήματα, να σας συμβουλέψουμε για την μορφή του blogging που ταιριάζει σε εσάς, να αναλάβουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή του και έτσι να δημιουργήσουμε μαζί ενα πετυχημένο blog και κατ επέκταση την δική σας κερδοφόρα επιχείρηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο 2311271022 και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.all4blogs.gr την πρώτη οργανωμένη Ελληνική βιβλιοθήκη άρθρων και συμβουλών αποκλειστικά για το blogging.