Προετοίμασε την επιχείρηση σου για την περίοδο των εορτών!

separator

Η περίοδος των εορτών ξεκινά και ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης σου θα πρέπει να προετοιμαστείς για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Ο ανταγωνισμός κορυφώνεται, το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνεται η μειώνεται ανάλογα με το business σου και τα περιθώρια προωθητικών κινήσεων γίνονται κάθε μέρα και πιο στενά.

Όπως είναι αναμενόμενο και η online παρουσία της επιχείρησης θα δεχθεί παρόμοιο stress. Η αυξανόμενη χρήση smartphones έχει μεγιστοποιήσει την περίοδο έρευνας αγοράς για το κοινό και την έχει φέρει μέχρι την πόρτα σου. Σχεδόν real time το κοινό πλέον συγκρίνει τιμές και χαρακτηριστικά για προϊόντα και υπηρεσίες την ίδια στιγμή που επισκέπτεται μια επιχείρηση. Το ίδιο συμβαίνει και στις online επιχειρήσεις όπως eshops και παρόχους online υπηρεσιών.

Παρακάτω θα βρεις μερικά βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση της online παρουσίας σου αυτή την περίοδο καθώς και το πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να σε βοηθήσουμε.

Για αρχή θα πρέπει να προετοιμάσεις την online παρουσία της επιχείρησης σου ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες σωστά στο κοινό.

  • Επικύρωσε και ανανέωσε αν χρειαστεί τα στοιχεία επικοινωνίας σου στην ιστοσελίδα σου, στα social media και σε άλλους online καταλόγους
  • Δοκίμασε την φόρμα επικοινωνίας του site σου, το email σου και όποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας παρέχεις στο κοινό όπως πχ chatbox
  • Ενημέρωσε το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης σου στην ιστοσελίδα σου, στα social media και όπου αλλού αναφέρεται. Μην ξεχάσεις να αναφέρεις τις μέρες που δεν θα λειτουργεί η επιχείρηση σου.
  • Εάν έχεις eshop καλό θα είναι να ενημερώσεις το κοινό για πιθανές καθυστερήσεις στις αποστολές λόγο εορτών.
  • Εάν έχεις eshop μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τα αποθέματα των προϊόντων σου.

Εάν το είδος της επιχείρησης σου είναι εποχικό και αυτή είναι υψηλή περίοδος για σένα τότε θα πρέπει να κινηθείς γρήγορα και αποφασιστικά και για την online παρουσία σου.

  • Το πρώτο βήμα είναι η έρευνα του άμεσου ανταγωνισμού online ώστε να εντοπίσεις τις προωθητικές ενέργειες και κινήσεις που ξεκινούν. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια πρώτη εικόνα του τι θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και πως θα μπορέσεις να πρωτοτυπήσεις και να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου.
  • Σχεδίασε την καθημερινή online παρουσία σου στα social media τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος των εορτών.
  • Σκέψου το ενδεχόμενο να εφαρμόσεις μερικές προσφορές αποκλειστικά online.
  • Σκέψου το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις και πληρωμένη προώθηση κατά την διάρκεια των εορτών.

Όλα τα παραπάνω φυσικά απαιτούν χρόνο, ενέργεια και πιθανόν βοήθεια. Εδώ μπορούμε και θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε. Μπορούμε να αναλάβουμε για σένα την ενημέρωση της ιστοσελίδας ή του eshop σου αλλά και άλλων σημείων online παρουσίας όπως τα social media.